Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / Cambrils participa amb èxit en la celebració del Dia Mundial de la Tapa a Brussel·les

Cambrils participa amb èxit en la celebració del Dia Mundial de la Tapa a Brussel·les

Brussel·les, com a capital europea, ha estat la ciutat triada per aquest esdeveniment. Cambrils participa de la mà de Rubén Campos, xef del restaurant Club Nàutic de Cambrils, i de Diego Campos, xef del Rincón de Diego
Data de publicació: 23/10/2015
Temàtica: Destacat, Turisme

El Club de Producte Gastronòmic ‘Tasting Spain’ ha estat l'encarregat d'organitzar i portar a terme la celebració del Dia Mundial de la Tapa, per al qual Turespaña ha organitzat 130 activitats en 24 Oficines Espanyoles de Turisme de tot el món.

En aquesta ocasió Cambrils, a més de Valladolid, Saragossa, Lanzarote, Segovia i Paradors Nacionals han preparat un sopar per a més de dos-centes cinquanta persones, convidats directament per l'OET de Brussel·les, entre els quals es va poder comptar amb l’Ambaixador d'Espanya a Bèlgica, el director de l'Oficina Espanyola de Turisme, el president de la Cambra de Comerç, membres del Cos Diplomàtic, periodistes i representants empresarials.

Els encarregats de la preparació de les més de 600 tapes de Cambrils han estat Rubén Campos i Diego Campos, i la delegació va estar encapçalada per la regidora de Turisme, Mercè Dalmau. En la sala que va acollir l'esdeveniment, Cambrils va disposar d' un córner des del qual es van repartir les tapes, elaborades a Brussel·les el mateix dia, i degustacions en pa de l'oli d'oliva D.O.P. Siurana de la Cooperativa Agrícola de Cambrils. Tots els convidats es van emportar material informatiu i promocional del municipi.

El córner de Cambrils ha comptat amb un convidat d'excepció, el director executiu de l'Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent, qui va tenir l'oportunitat de tractar propostes promocionals de Cambrils per al 2016 amb la regidora Mercè Dalmau, projectes que s'emmarcaran dins de l'any de la Gastronomia a Catalunya, ja que Catalunya ha estat triada com a Regió Europea de la Gastronomia 2016.

La gastronomia és un dels atractius més importants per als turistes. Segons Turespaña són el 15% dels turistes els que trien com a motivació de les vacances les experiències gastronòmiques, el contacte amb els productors i elaboradors i el descobrir productes gastronòmics de qualitat. Segons Dalmau "en aquest sentit Cambrils, com a Capital Gastronòmica de la Costa Daurada, ha de seguir treballant per mantenir i millorar el posicionament de qualitat que té ". La regidora també ha volgut valorar molt positivament l'esforç i la feina feta a Brussel·les pels xefs Rubén i Diego Campos, que van aconseguir amb les seves elaboracions que l'estand de Cambrils fos el més concorregut de l'esdeveniment.

Cambrils, soci fundador de l'Associació de Destinacions per a la Promoció del Turisme Gastronòmic, és una de les destinacions més actives dins de l'associació i dins del club de productes Saborea España, havent aparegut com a destinació recomanada en l'especial de turisme de la important revista anglesa Monocle, molt influent entre el públic britànic.

Des de Saborea España s'està treballant, a més, per aconseguir que la tapa sigui reconeguda com a Patrimoni Material de la Humanitat per la UNESCO.

Comparteix
Ajuntament de Cambrils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet