Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / Cambrils hissa les banderes blaves a les seves platges

Cambrils hissa les banderes blaves a les seves platges

La consecució de la bandera a la platja de la Llosa-L’Ardíaca ha estat una novetat d’enguany i s’afegeix a les banderes assolides una vegada més a les platges de Vilafortuny- l’Esquirol, la platja del Cavet i la platja de Prat d’en Forés- Regueral
Data de publicació: 02/07/2015
Temàtica: Destacat, Medi ambient, Turisme

Quatre banderes blaves onegen ja a les platges cambrilenques. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Turisme, Mercè Dalmau; i el regidor de Serveis, Antonio Laguna; han hissat aquest matí les banderes. L’acte central, que ha tingut lloc a la platja del Regueral, ha comptat amb la presència de membres de l’empresa de salvament i socorrisme Altesport, així com també integrants  de la patrulla de Costes de la Policia Local i personal de neteja de platges.

Enguany, com a novetat, destaca l’atorgament d’aquesta distinció a la platja de la Llosa- l’Ardíaca, després d’uns quants anys en què no s’havia pogut assolir. Aquesta se suma a les altres tres banderes atorgades a platges del municipi que revaliden aquesta distinció: Vilafortuny- l’Esquirol, Cavet i Prat d’en Forés-Regueral. Cal destacar que Cambrils manté també la categoria al port esportiu del Club Nàutic.

Per a Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils, “tenir aquesta bandera blava és tenir també un compromís amb la qualitat de l’aigua i els serveis” i ha convidat a tothom a gaudir de les platges cambrilenques. A més, ha afegit que “estem molt contents perquè la platja de La Llosa-L’Ardiaca també es mereixia un reconeixement com aquest”.

La regidora de Turisme, Mercè Dalmau, ha destacat per la seva banda que “aquestes banderes blaves complementen la nostra oferta de qualitat com a destinació de turisme de familiar i turisme esportiu a més de la promoció gastronòmica del nostre municipi”. Per últim, el regidor de Serveis, Medi Ambient i Obra Pública, Antonio Laguna, ha volgut destacar el complet servei de neteja de les platges que “es realitza de forma diària i incorporant a més la recollida selectiva”.

Les banderes blaves són un distintiu de la qualitat mediambiental i de serveis que atorga un tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor. La finalitat última del lliurament d’aquestes distincions és garantir, valorar i premiar aquells municipis i clubs que realitzen una bona gestió ambiental i que tenen en compte la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental, alhora que exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent. Periòdicament es realitzen analítiques per garantir aquesta excel·lència de l’aigua.

Els equipaments

Alguns dels equipaments que tenen aquestes platges durant temporada són servei de socorrisme, passarel·les i accessos a persones amb mobilitat reduïda, punts d’informació, activitats mediambientals, un servei de neteja més complert, equips de dutxes i rentapeus, entre d’altres.

Des de principis del mes de juny, totes les platges de Cambrils, distingides o no amb bandera blava, tenen ja en marxa amb el servei de socorrisme i atenció als usuaris. Fins a meitats de setembre aquest horari serà de deu del matí a set de la tarda. Una vegada finalitzat el servei diari, els socorristes realitzen a més una ronda de reconeixement a cada platja. L’empresa adjudicatària ha estat  Altesport SL.

En total es compta amb 18 posicions de vigilància i 26 persones que s’ocupen del seu funcionament. A tot aquest personal, cal afegir-hi dos tècnics/ques de transport sanitari, dels quals com a mínim un disposa de carnet de conduir BTP, i un coordinador permanent a les platges de Cambrils. També es disposa d’una embarcació semirígida per fer serveis i assistència dins del mar.

El servei d’ambulància dedicat a les platges consta d’una unitat preparada per atendre amb immediatesa qualsevol incident que es pugui produir. Aquesta ambulància està ubicada a la platja del Regueral i  permet un temps de resposta immediat amb una mitjana d’assistència de tres minuts per arribar al lloc del succés.

Pel que fa a les platges que disposen de Centres de Coordinació aquestes són:

-          Platja del Prat d’En Forès-Regueral

-          Platja de Vilafortuny

-          Platja de Cavet

-          La Llosa-L’Ardiaca

Cadires amfíbies per a persones amb mobilitat reduïda

Per tal de garantir l’accés a la platja a les persones amb mobilitat reduida, com cada any es contemplen les passarel·les, però a més destaquen també les quatre cadires amfíbies a Vilafortuny, Cavet, Regueral i la Llosa per tal que aquestes persones amb problemes de mobilitat també puguin gaudir dels banys al mar. Tot i que aquestes cadires estaran disponibles tots els dies, sense reserva prèvia, cal recordar que només se’n podrà fer ús quan onegi la bandera verda.

Comparteix
Ajuntament de Cambrils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet