Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / Cambrils es consolida com a destinació de turisme esportiu amb una seixantena d’esdeveniments i més de 14.000 esportistes

Cambrils es consolida com a destinació de turisme esportiu amb una seixantena d’esdeveniments i més de 14.000 esportistes

Destaquen també el lloguer de les instal·lacions per part d’esportistes procedents de països com República Txeca, Bèlgica, Anglaterra, Suècia, Qatar, Estats Units, Canadà o Finlàndia, entre d’altres
Data de publicació: 16/10/2015
Temàtica: Destacat, Turisme

L’aposta de Cambrils per figurar en el panorama mundial com a destinació de turisme esportiu de referència està donant els seus fruits. En la passada temporada esportiva, des de setembre de 2014 a agost de 2015,  s’han organitzat una seixantena d’esdeveniments esportius amb més de 14.000 esportistes inscrits. Entre els esdeveniments programats, en destaquen la Mitja Marató, la Triatló de Cambrils, el Campionat Internacional de Balls Esportius ‘IX D.O. World Dancesport’ i la Festa de la Bicicleta que sobrepassen els 1.000 esportistes cada una, superant els 2.400 esportistes en esdeveniments com els Balls Esportius. Pel que fa a la Setmana Catalana de Vela hi van participar 500 regatistes de 9 classes diferents, en un total de 370 embarcacions provinents de 34 clubs d’arreu de Catalunya, l’Estat i fins i tot alguns d’internacionals.

A més, també cal destacar que durant aquest període s’han tramitat 32 lloguers d’instal·lacions esportives que han aplegat gairebé a 2.000 esportistes vinguts de països com República Txeca, Bèlgica, Anglaterra, Suècia, Qatar, Noruega, França, Irlanda, Finlàndia, Suïssa, Estats Units i el Canadà, entre d’altres.

També cal mencionar que Cambrils ha acollit la celebració de 10 campus esportius amb un total de 765 participants, destacant el campus del FC Barcelona, el campus de porters i l’Stage Internacional de Judo.

La ciutat també s’ha convertit en una destinació referent per als esportistes de golf, de ciclisme, tan a nivell nacional com internacional, així com de nàutica.

Bones dades també en la competició ordinària

A aquestes dades cal sumar-hi la vintena d’entitats esportives a les quals es dóna recolzament i que han fet ús de les instal·lacions situant ell llistó esportiu cambrilenc ben alt. Pel camp de futbol han passat 35 equips federats, 525 esportistes federats i s’hi ha jugat a les seves instal·lacions 460 partits oficials.

Pel Palau d’Esports han passat 52 equips federats, 650 esportistes federats i s’hi han jugat 522 partits oficials.

Certificació des del 2013

Cambrils obtenia la certificació de Destinació de Turisme Esportiu de la mà de l’Agència Catalana de Turisme, l’any 2013. L’orientació esportiva del municipi, les seves instal·lacions esportives i l’especialització dels allotjaments certificats en esportiu, a més de tot el ventall de possibilitats específiques per als esportistes, van permetre assolir aquesta certificació.

Comparteix
Ajuntament de Cambrils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet