Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / Cambrils engega una campanya per conscienciar de la perillositat de llençar filtres de cigarret a la platja

Cambrils engega una campanya per conscienciar de la perillositat de llençar filtres de cigarret a la platja

El socorristes reparteixen cendrers i informen als usuaris fumadors. Les burilles són un residu contaminant tòxic per a la salut i el medi ambient.
Data de publicació: 12/08/2016
Temàtica: Destacat, Turisme

El personal de salvament i socorrisme que vigila les platges de Cambrils està portant a terme una campanya informativa per alertar als usuaris sobre les conseqüències de llençar filtres de cigarrets a la platja. Els vigilants estan repartint cendrers i donant informació als fumadors per evitar que embrutin les platges amb aquest residu contaminant, no biodegradable, tòxic per la salut i el medi ambient.

Més del 80% dels filtres són d’acetat de cel·lulosa (un derivat del petroli). La seva funció principal és retenir el quitrà i altres productes perjudicials que porta el tabac o bé que són produïts per la combustió del cigarret.

Segons un informe de la Asociación de Playas y Medio Ambiente (APYMA), basat en estudis de diferents organitzacions internacionals, les burilles haurien de considerar-se i tractar-se com a residus perillosos, ja que contenen diversos contaminants, entre els quals hi ha metalls pesats.

L’informe assegura que els filtres de cigarrets suposen una amenaça pels ecosistemes marins i per la nostra salut, ja que les burilles alliberen substàncies cancerígenes com hidrocarburs, nicotina, arsènic o metalls pesats, que van a parar al mar i poden acabar als nostres plats.  Per posar un exemple, els metalls pesats com el cadmi s’acumulen en musclos, ostres, gambes, llagostes o peixos que després formen part de la nostra dieta.

Comparteix
Ajuntament de Cambrils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet