Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / Cambrils Emprèn ofereix dos nous tallers gratuïts per emprenedors que vulguin posar en marxa un negoci

Cambrils Emprèn ofereix dos nous tallers gratuïts per emprenedors que vulguin posar en marxa un negoci

L’objectiu d’aquestes dues accions s’emmarca en el programa anual de millora de competències que s’ofereix des d’aquest servei municipal. En el primer curs els participants aprendran a dissenyar un web corporatiu i en el segon coneixeran els passos a seguir per engegar el seu propi projecte empresarial d’una manera individualitzada.
Data de publicació: 21/01/2014
Temàtica: Destacat, Promoció econòmica

El servei d’assessorament a emprenedors/es Cambrils Emprèn, del Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils, ofereix dos nous tallers entre els mesos de gener i febrer. En un curs els participants aprendran a dissenyar un web  corporatiu i en l’altre coneixeran els passos a seguir per engegar el seu propi projecte empresarial d’una manera individualitzada. Cambrils Emprèn és un servei municipal de suport a les persones emprenedores i al teixit empresarial adscrit a la xarxa Catalunya Emprèn amb l’objectiu d’incentivar la creació d’empreses i/o millorar condicions objectives de les empreses creades amb sessions molt pràctiques i adaptades a les necessitats d’aquestes persones.

Els dos tallers pràctics es dirigeixen a persones emprenedores que tinguin una idea de negoci i hagin rebut assessorament per part d’una entitat de la xarxa Catalunya Emprèn o bé que es trobin immerses en el projecte de creació de la seva empresa; autònoms, micropimes i petits empresaris.

La regidora de Promoció Econòmica, Carme Cros, destaca l’aposta del govern municipal per incentivar la creació d’empreses amb sessions pràctiques en grups reduïts i atenció personalitzada com a instrument per assegurar que les persones que han de liderar els projectes adquireixin els coneixements bàsics necessaris per tal de gestionar amb èxit els seus projectes o bé reforçar les habilitats de gestió de les persones que ja lideren un projecte empresarial.

En aquesta línia, la regidora ha recordat el conveni que l’Ajuntament va signar el desembre passat amb l’associació SECOT (Voluntariat Sènior d’Assessorament Empresarial) perquè els seus voluntaris ofereixin els seus coneixements i experiència als nous emprenedors en projectes complexos i/o industrials. Per altra banda, de la mà d’aquesta institució, està previst que les persones que necessitin un canvi i/o replantejar la seva estratègia empresarial puguin comptar amb el suport necessari per endegar aquest procés a través de dos serveis complementaris: les diagnosis empresarials i els plans d’acció de millora.   

Paral·lelament, des del servei Cambrils Emprèn es porten a terme altres accions des d’una perspectiva integral per tal de treballar conjuntament amb les persones emprenedores i/o els empresaris la major part dels aspectes relacionats amb la gestió empresarial  i que són rellevants en els diferents moments de vida d’un projecte empresarial; la idea, la creació i la consolidació i/o millora. Els grans eixos d’intervenció del projecte de Cambrils Emprèn són a banda dels de millora de competències, el de  sensibilització, el d’informació i orientació, el d’assessorament tècnic i el de consolidació.

Altres accions formatives que s’han dut a terme l’últim trimestre del 2013 han estat “Alfabetització en xarxes socials”, “Aprèn a utilitzar facebook per empreses”, “Estàs a l’atur?, treu l’emprenedor que portes dins”, “La fiscalitat de l’autònom”, “Emprendre, comprar un negoci o invertir en una franquícia” i “Millora les teves finances, plantem cara a la crisi”.

A més, durant els mesos de febrer i març, també s’impartiran els tallers: “Negociació bancària” i “Tinc una idea de negoci? Té futur?”

Vista la demanda i l’èxit d’assistència als tallers, des de  Cambrils Emprèn ja s’està treballant en la nova programació per aquest any 2014.

TALLER “CREA L’ESPAI WEB DE LA TEVA EMPRESA”

El primer taller programat es titula “Crea l’espai web de la teva empresa” i s’impartirà al Centre L’Estudi en cinc sessions de tres hores, els dilluns al vespre a partir del 27 de gener. En acabar aquest programa formatiu, els emprenedors tindran els coneixements bàsics fonamentals per a preparar el disseny d’un lloc web corporatiu d’empresa, amb els condicionants necessaris per a tenir una presència efectiva en els entorns digitals.

Programa:

1. La selecció de continguts per a un web corporatiu: identificació del públic destinatari i de la informació que considera rellevant.

2. L’estructura d’un web: les pàgines de nivell 1, de nivell 2, i la portada.

3. Estructura dels continguts:

-       La secció de productes.

-       Les pàgines d’informació sobre l’empresa.

4. Lloc web, blog corporatiu i botiga en línia: diferències fonamentals, sistemes d’interrelació i connexió.

5. Redactar per al web

6. Fonaments del posicionament:

-       Factors que faciliten la indexació del lloc web.

-       Factors que intervenen en la gestió del posicionament en cercadors d’un lloc web.

7. Com aconseguir tràfic cap a la nostra pàgina web, opcions i estratègies digitals.

TALLER “VOLS POSAR EN MARXA UN NEGOCI?”

El segon taller programat és “Vols posar en marxa el teu negoci” i tindrà lloc al Centre Cívic Les Basses durant quatre dijous a partir del 6 de febrer. El curs pretén donar l'oportunitat a les persones emprenedores de conèixer els passos a seguir per a muntar la seva pròpia empresa.

Es tracta de guiar a les persones amb ànim creatiu i ganes d'apostar per un projecte empresarial propi, perquè sàpiguen què han de fer a cada moment, i en cap cas es trobin desemparats o perduts. El fet de ser un grup reduït, permetrà, fins i tot, tractar individualment els projectes.

L’objectiu és que  a la finalització del curs, l'emprenedor/a no vegi la creació d'una empresa com una trava, sinó com una tramitació simple i necessària per assolir els seus objectius, coneixent quin és el model d'empresa ideal per al seu projecte.

Programa:

1. Característiques de l'empresa. Empresari individual o societat mercantil? Avantatges i inconvenients. Creació d'una empresa.

2. Obligacions fiscals. Modalitats de tributació. Avantatges i inconvenients.
Tràmits i obligacions en matèria laboral. Afiliació i alta en el Règim Especial de Treballadors Autònoms. Inscripció de l'empresa en la Seguretat Social.

3. Capitalització de l'atur.

4. Altres tràmits administratius.

5. Subvencions més destacades.

6. Casos pràctics individualitzats.

7. Normativa en la tramitació de les llicències que autoritzen l’obertura d’establiments a Cambrils. Departament d’Activitats de l’Ajuntament de Cambrils.

8. Condicions i requisits que han de complir els establiments de restauració en matèria sanitària. Departament de Salut Pública de l’Ajuntament de Cambrils.

Comparteix
Ajuntament de Cambrils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet