Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / Cambrils dóna a conèixer la seva història als visitants a través de visites teatralitzades

Cambrils dóna a conèixer la seva història als visitants a través de visites teatralitzades

El Barri Antic, el Port i la Vil·la Romana de la Llosa seran els escenaris d’aquestes visites que, a través d’actors, permetran fer un salt al passat i conèixer la història del municipi d’una manera didàctica i divertida
Data de publicació: 06/07/2016
Temàtica: Cultura, Destacat, Turisme

Comencen les visites guiades teatralitzades a Cambrils. Una iniciativa que té per objectiu sorprendre al visitant alhora que se li dóna a conèixer el ric patrimoni històric i cultural del municipi.

S’oferiran tres tipus de visites durant els dimecres, dijous i divendres. Totes seran visites teatralitzades pel port, la vil·la romana i el barri antic. A més a més, des de l’empresa encarregada de dur a terme les visites, Còdol Educació, també es poden reservar aquestes visites (fora de temporada) concertant-les prèviament. Per a grups concertats, reserves a codol.educacio@tinet.cat o 977 327 362 o comprar directament entrades a través de la web www.codoleducacio.com

El projecte té per objectiu promocionar i donar difusió d’espais singulars de Cambrils, tan de la vila, com del port, tal i com han destacat l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza i la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, en el marc de la presentació d’aquestes visites teatralitzades que s’ha realitzat aquest dimarts.

 

La visita al port

Tots els dimecres a les 18:30 en català i a les 19:30 en castellà, tindrà un cost de 8€ pels adults i 5€ pels infants de 6 a 12 anys (els menors de 6 anys gratuït). L’objectiu d’aquesta visita, que durarà 1h, és descobrir, aprendre i conèixer la historia del port de Cambrils, de la seva construcció i de l’ofici de mestre d’aixa, així com les històries dels vells pescadors i de les remendadores, que parlen d’atacs pirates i altres successos.

Sortida: Oficina de Turisme de Cambrils

 

La visita a la Vil·la Romana de la Llosa

Tots els dijous a les 18:30 en català i a les 19:30 en castellà, tindrà un cost de 8€ pels adults i 5€ pels infants de 6 a 12 anys (els menors de 6 anys gratuït). Acompanyats per la domina o el vilicus us faran una immersió vivencial lúdica, però rigorosa a la vida de la vil·la. En la visita, a més del vestuari, materials d’atrezzo, reproduccions romanes, imatges i jocs... s’utilitzarà la tecnologia de la realitat virtual, tot una experiència que no us podeu perdre!

Sortida: Vil·la Romana de la Llosa

 

La visita al barri antic

Tots els divendres a les 18:30 en català i a les 19:30 en castellà, tindrà un cost de 8€ pels adults i 5€ pels infants de 6 a 12 anys (els menors de 6 anys gratuït). L’objectiu d’aquesta visita, que durarà 1h, és reviure carrers i la vida quotidiana de la vila, explicant-nos les anècdotes, històries i tradicions més característiques de Cambrils. Per finalitzar, ens espera un tast de l’oli extra-verge de la Cooperativa Agrícola de Cambrils.

Sortida: Plaça Josep Martí Nolla, davant la botiga de la Cooperativa Agrícola.

 

Un projecte de continuïtat

Amb aquestes noves propostes, engegades des del Patronat de Turisme de Cambrils, es pretén donar a conèixer el gran valor cultural i patrimonial que ofereix aquest municipi i apropar al visitant als diferents barris i la seva història. L’equip de Còdol educació, per la seva banda, ha dut a terme un rigorós treball d’investigació per tal de dotar les visites guiades de tots els elements necessaris per captivar i enamorar el visitant. Per la seva part, la Regidoria de Cultura i el Museu d’Història han participat directament en el desenvolupament del projecte, mentre que l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils han aportat 2 alumnes de suport per a les visites.

La idea podria tenir continuïtat el proper any i es podrien afegir visites teatralitzades en idiomes.

Comparteix
Ajuntament de Cambrils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet