Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / A Cambrils ja és Nadal

A Cambrils ja és Nadal

El programa, coordinat pel Departament de Festes, està organitzat per diferents departaments de l’Ajuntament i entitats de Cambrils. La lectura del Poema de Nadal encetarà divendres una extensa programació d’activitats. El Parc de Nadal obrirà del 27 al 30 de desembre de 16 a 20 hores al Palau Municipal d’Esports. Els Reis d’Orient arribaran al port amb novetats i estrenaran tron a la plaça de l’Ajuntament.
Data de publicació: 13/12/2017
Temàtica: Destacat, Festes

A Cambrils ja és Nadal. L’Ajuntament de Cambrils ha començat a repartir avui el programa d’activitats organitzat per sis departaments municipals i una quinzena d’entitats de Cambrils. La Lectura del Poema de Nadal de Josep Maria de Segarrra a càrrec de les veus del Grup Xerinola, que enguany ha canviat d’ubicació i es portarà a terme al Casal Municipal, encetarà divendres, 15 de desembre, una extensa programació que s’allargarà fins el 14 de gener.

Alguns dels actes més destacats són l’edició especial d’aniversari de Tallers Oberts, el concert de Nadal de la Coral Verge del Camí a la Cripta de l’Ermita, el concert solidari amb la Marató de Tv3 de l’Escola Municipal de Música, la cagada popular del tió de l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar, la Missa del Gall, les dues representacions de l’espectacle de teatre “Mania-tics” de la Teca Teatre i la Nit de Cap d’any Jove amb Vivèrrids i l’Orquestra Mitjanit.

D’altra banda, també hi ha el programa d’activitats organitzat per les tres associacions de comerciants i l’Ajuntament per dinamitzar la campanya nadalenca, que ja va començar el 6 de desembre amb la Fira de Nadal de l’Associació Vilacentre. Entre altres propostes, l’Associació Xarxa del Port ja ha desplegat la pessebrada de photocalls d’escenes tradicionals a la plaça de l’Església de Sant Pere; Cambrils Obert instal·larà una pista de patinatge sintètica a la plaça del Pòsit (els dies 16, 17, 23 i 24 de desembre i del 27 de desembre, del 27 al 31 de desembre, del 2 al 5 de gener i el 7 de gener) i els infants podran participar acompanyats d’un adult al taller per a petits xefs del Mercat de la Vila els dies 22 i 29 de desembre.

El Parc de Nadal

El Parc de Nadal obrirà del 27 al 30 de desembre en horari de 16 a 20 hores. Durant aquests quatre dies el Palau Municipal d’Esports (entrada pel Molí de les Tres Eres) es convertirà en un espai de jocs, inflables, tallers, ludoteca, videoconsoles i altres sorpreses per nens i nenes d’un a dotze anys. El preu per l’entrada d’un dia és de 4 euros. No es permet l’entrada de nens i nenes sense vigilància d’un adult o tutor.

El desembarcament dels Reis d’Orient

Els tres Reis d’Orient arribaran a Cambrils amb unes quantes novetats. L’equip de voluntaris de l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle, amb la col·laboració de l’Ajuntament, ja està ultimant els preparatius perquè Ses Majestats puguin repartir regals per a tots els nens i nenes de Cambrils en una nit més màgica que mai.

La primera novetat és que divendres dia 5 de gener, a partir de les 18 hores a les Escales Reials del Mollet del Rec hi haurà animació per fer més entretinguda l’espera dels Reis. A les 18:30 hores, mitja hora abans de l’habitual, els focs d’artifici anunciaran l’arribada de Ses Majestats, que, també com a novetat, disposaran d’un nou escenari perquè tothom els pugui veure. Seguidament , s’iniciarà la gran cavalcada pels carrers i places de la vila.

I encara hi ha més novetats. A partir de les 19:30 hores, per amenitzar l’espera, també hi haurà animació a la plaça de l’Ajuntament, que serà l’únic punt de recollida de cartes dels Reis. I a partir de les 20 hores se celebrarà una xocolatada per a tots els nens i nenes. Gaspar, Melchor i Baltasar arribaran a la plaça de l’Ajuntament a les 20:30 hores aproximadament i estrenaran tres nous trons de fusta, que són una rèplica dels de les carrosses i que s’han construït perquè durin molts anys.

Arribada dels Heralds i recollida de cartes

Els heralds arribaran per mar el 31 de desembre i aniran pels carrers i places per anunciar l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient. El 3 de gener a les 18:45 hores recolliran les cartes a la plaça de l’Església de Sant Pere i a la Plaça de la Vila, després de fer un recorregut per diferents carrers.

Repartiment dels regals casa per casa

Com és tradicional a Cambrils des de fa més de 100 anys, el dissabte 6 de gener, els Reis d’Orient repartiran casa per casa les joguines i els regals als nens i nenes que ho hagin sol·licitat. El repartiment començarà per Barri de l’Eixample, la plaça del Pòsit i les urbanitzacions de Llevant i Ponent.

El pavelló municipal d’esports estarà obert de les 22 hores del dia 5 de gener fins a les 1:30 hores del 6 de gener perquè els patges puguin preparar el repartiment de regals.

Com cada any, el programa d’actes reial està organitzat per l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle amb la col·laboració de l’Ajuntament, entitats, empreses i voluntaris. En total es mobilitzaran unes 200 persones perquè els Reis puguin portar els regals.

PROGRAMA DE NADAL A CAMBRILS

DESEMBRE 2017 - GENER 2018

2017

Divendres, 15 de desembre

A les 17 h, a la Sala d’Actes del Casal d’Avis Municipal, LECTURA del “POEMA DE NADAL” de Josep Maria de Sagarra a càrrec de les veus del Grup de Teatre Xerinola, amb l’acompanyament musical dels alumnes de l’Escola Municipal de Música de Cambrils.

Entrada gratuïta.

A les 20 h, a la Sala Àmbits,  INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ “PINCELADAS DE LA MANCHA” de Luís Salguero

Organitza: Agrupació Fotogràfica Cambrils

Dissabte 16 de desembre

A les 11.30 h, a la Biblioteca Municipal, “STORYTELLING”, CONTES EN ANGLÈS a càrrec d’alumnes de la Universitat Rovira i Virgili.

Dissabte 16 i diumenge 17 de desembre

TALLERS OBERTS 2017

Els artistes cambrilencs participen en la desena convocatòria i obren els seus tallers per donar a conèixer millor la seva obra i el lloc on treballen.  Visiteu-los!  Hi haurà sorpreses.

Consultar la Guia  amb les adreces i horaris

Dissabte 16, a les 21 h, al pati de la Torre del Llimó, COCKTAIL-CONCERT amb Stromboli Jazz Band.

Diumenge, 17 de desembre

A les 19.30 h, a la Cripta de l’Ermita, CONCERT DE NADAL de la Coral Verge del Camí .

Des de la seva fundació l’any 1968, la Coral Verge del Camí ofereix a tots els cambrilencs aquest concert que ha esdevingut la forma de començar les festes nadalenques amb música, tradició i alegria.

Entrada gratuïta.

Dimecres 20 de desembre

A les 18.30 h, a la Parròquia de Sant Pere, L’Escola de Música amb la Marató de TV3,

CONCERT SOLIDARI, a càrrec de les següents formacions:

*        Cors: Petits Cantors, Kodaly, Vivace i Adagio

*        Orquestra de corda: OCA, ORCA, Kadenza i conjunt de violoncels i contrabaixos

*        Grups de guitarres: Infantil i Juvenil

*        Grups de vent: Bufa Band, Staccato i Crescendo

*        Combo Folk corda

*        Big Band

Tota la recaptació anirà destinada a la Marató que enguany està dedicada a les malalties infeccioses (aportacions voluntàries)

Organitza: Escola Municipal de Música de Cambrils

Col·labora: Parròquia de Sant Pere

Dissabte 23 de desembre

A les 18 h, davant de les Escales Reials, REBUDA DE LA LLUM DE LA PAU

Organitza: Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar

Diumenge , 24 de desembre

A les 11 h, a la plaça de la Vila i a les 12.30 h,  a la plaça de l’Església de Sant Pere, CAGADA POPULAR DEL TIÓ. El Tió damunt d’un tractor es desplaçarà d’un lloc a un altre. Els nens per fer cagar el Tió hauran de portar un aliment de primera necessitat enllaunat, que després l’Agrupament Escolta donarà a Càritas.

Organitza: Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar

A les 24 h, MISSA DEL GALL

- A la Parròquia de Santa Maria. Acompanyarà la celebració la Coral Verge del Camí.

- A la Parròquia de Sant Pere. Acompanyarà la celebració la Capella Polifònica.

Dilluns, 25 de desembre

A les 22 h al Teatre del Casal Parroquial de l’Església de Sant Pere, TEATRE amb el Grup de Teatre La Teca, que ens presenten “MANIA-TICS”

Preu entrada: 10 €

Venda anticipada al Teatre del Casal el  diumenge 17 de desembre, de les 12 a les 14 h.

Organitza: Teca Teatre

Dimarts, 26 de desembre

A les 9 h, a la Galeria de Tir Olímpic, TIRADA DEL PERNIL

Organitza: Club de Tir Olímpic Cambrils

Dissabte,  30 de desembre

A les 10:30 h, a la Residència d’Avis Baix Camp, CANTADA DE NADALES.

Organitza: Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar

A les 20 h al Teatre del Casal Parroquial de l’Església de Sant Pere, el Oncle’s band & La  Teca Teatre, ens presenten “NADALES AMB SWING”.

Preu: 4 €

Venda anticipada d’entrades al Teatre del Casal el diumenge 17 de desembre de les 12 a 14 h

Organitza: Teca Teatre

Diumenge,  31 de desembre

A les 12 h, a   les Escales Reials del Mollet del Rec, ARRIBADA DELS HERALDS de   Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, per mar.

Seguidament, els Heralds i els seus acompanyants aniran pels carrers i les places de la nostra vila per anunciar l’arribada de Ses Majestats els Reis.

Nota: En cas d’incidència meteorològica es farà una recepció al Hall de l’Ajuntament a les 12 hores

Organitza: Associació d’Antics Alumnes de La Salle i Departament de Festes.

NIT DE CAP D’ANY

CAP D’ANY JOVE

A partir de les 01 h i fins les 07 h del matí, a la Sala de Concerts de l’Ateneu Juvenil, CAP D’ANY JOVE

VIVÈRRIDS I L’ORQUESTRA MITJANIT

Preu entrada:  7 € anticipada. Punts de venta: al Palau d’Esports, i a l’Ateneu Juvenil.

12 € el mateix dia a taquilla.

*Els dies 27, 28, 29 i 30 al matí, només es podran comprar les entrades al Palau Municipal d’Esports.

Servei de barra a càrrec de: l’Agrupament Escolta Gent de Mar

Organitza: Departament de Joventut

Col·labora: Agrupament Escolta Gent de Mar

2018

Dilluns, 1 de gener

A les 22 h al Teatre del Casal Parroquial de l’Església de Sant Pere, TEATRE amb el Grup de Teatre La Teca, que ens presenten MANIA-TICS

Preu entrada: 10 €

Venda anticipada al Teatre del Casal el  diumenge 17 de desembre, de les 12 a les 14 h.

Organitza: Teca Teatre

Dimecres, 3 de gener

A les 11.30 h, a la Biblioteca Municipal, “STORYTELLING”, CONTES EN ANGLÈS a càrrec d’alumnes de la Universitat Rovira i Virgili.

A les 18 h, pels carrers i places de la població, RECORREGUT DELS HERALDS DE SES MAJESTATS ELS REIS MAGS D’ORIENT

RECOLLIDA DE CARTES per part dels Heralds:

A partir de les 18.45 h, a la plaça de l’Església de Sant Pere

A partir de les 18.45 h a la plaça de la Vila

Dijous, 4 de gener

De 17 a 18.30 h a l’Aula de Natura del parc del Pinaret, TALLER ARBRET AROMÀTIC NATURAL. Taller manipulatiu on realitzarem un petit arbre decoratiu aromàtic amb elements naturals.

Activitat destinada a infants a partir de 5 anys, acompanyats d’adult responsable, que l’ajudarà en l’activitat.

Inscripcions: escoladenaturalistes@gmail.com o al telèfon 977331142

Preu: 5€

Organitza: Escola de naturalistes del GEPEC El Gaig Blau amb el suport del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cambrils

Divendres, 5 de gener

A partir de les 18 h, a les Escales Reials del Mollet del Rec, ANIMACIÓ esperant l’arribada dels Reis d’Orient.

A les 18.30 h, a les Escales Reials del Mollet del Rec, ARRIBADA DE SES MAJESTATS ELS REIS MAGS D'ORIENT.

Els Focs d’Artifici anunciaran l’arribada de Ses Majestats.

Seguidament s'iniciarà la GRAN CAVALCADA pels diferents carrers i places de la nostra vila.

A partir de les 19.30 h, a la plaça de l’Ajuntament, ANIMACIÓ esperant l’arribada dels Reis d’Orient.

A partir de les 20 h, a la plaça de l’Ajuntament, XOCOLATADA per a tots els nens i nenes que venen a donar la carta als Reis d’Orient.

A les 20,30 h, aproximadament, ARRIBADA DE LA CAVALCADA a la plaça de l’Ajuntament, i BENVINGUDA A SES MAJESTATS ELS REIS MAGS D’ORIENT.

Tot seguit RECOLLIDA DE CARTES de tots els nens i nenes, per part dels Reis d’Orient

Col·labora: Cambrils Societas Coqvinara

Organitza : Associació d’Antics Alumnes de La Salle i Departament de Festes

Nota: en el cas de pluja en el mateix moment,  la recollida de cartes es farà al Palau d’Esports – pavelló 1.

Nota: el magatzem dels Reis estarà al Palau d’Esports a partir de les 22h del dia 5 de gener i fins a les 01.30 h del dia 6 de gener. Entrada per la rotonda del Molí de les Tres Eres.

Dissabte, 6 de gener

A partir de les 9 h, REPARTIMENT DE REGALS.

Els Reis Mags repartiran casa per casa, les joguines i regals que els han estat prèviament sol·licitats pels nens i nenes.

Aquest any el repartiment començarà pel Barri de l’Eixample, per la plaça del Pòsit i per les urbanitzacions de Llevant i de Ponent.

Organitza : Associació d’Antics Alumnes de La Salle i Departament de Festes.

Diumenge, 14 de gener

A les 18 h, al Teatre del col·legi La Salle, LLIURAMENT DE PREMIS DEL 60è CONCURS DE PESSEBRES.

Organitza: Associació d’Antics Alumnes de La Salle

Comparteix
Ajuntament de Cambrils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet