Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / L'Alcaldessa / Discurs d’Investidura

Discurs d’Investidura

Discurs d’Investidura Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils 13/06/2015

Benvolguts cambrilencs, cambrilenques, veïnes i veïns, amics, amigues.

Avui, ara, em presento davant de vosaltres com a alcaldessa de Cambrils. I m'hi presento perquè vull treballar activament per Cambrils i pel meu país, perquè vull el millor per tots vosaltres i per tot Cambrils.

Deixeu-me començar fent una petita reflexió al meu pare : Papa, qui t’havia de dir, quan tu eres regidor del primer ajuntament democràtic, que 36 anys després la teva xiqueta petita seria l’alcaldessa de Cambrils.

Mama, Manel, Núria, Laia, germana meva. Gràcies, moltes gràcies. Sense valtros jo no seria avui aquí.

Molts de vosaltres heu volgut que la candidatura d’Esquerra Republicana-Avancem lideri el govern de la ciutat.  Però la realitat electoral de Cambrils és particularment complicada. L’elevada abstenció i onze candidatures han fragmentat molt el vot.

Així doncs, el panorama post-electoral fa necessària la política dels pactes i del consens, tan habitual al nostre país.

Del consens dels programes electorals naixerà el pla de mandat que presentarem davant la ciutadania.

Ma germana em diu “Camí, no deixis de trepitjar el carrer”.

Em trobareu al sempre al vostre costat.

Podré entendre els vostres problemes perquè no deixaré de pelsigar els carrers i els barris de Cambrils.

Els ciutadans reclamem que els nostres polítics no estiguin allunyats d’allò que és la vida real. Jo mateixa ho reclamo dels polítics que em representen i per això ho compliré i ho compliran també els regidors i regidores del meu govern.

I per aquest motiu, una de les primeres accions que prendré serà la de convocar a les entitats socials i veïnals que formen i conformen Cambrils:

Les entitats solidàries: Perquè vull conèixer de primera mà quina és la situació dels col·lectius que més pateixen.

El Consell Escolar: perquè un dels pilars fonamentals de la nostra política serà l’educació i vull copsar el sentiment de la comunitat educativa.

Els representants dels casals de la gent gran: perquè ens traslladin allò que creuen que es pot millorar del seu dia a dia.

Els Consells de Barri:  perquè em traslladin les propostes per millorar els barris de Cambrils.

I també les entitats culturals, festives i esportives, els joves, tots aquells que doneu vida a la nostra ciutat, sereu convocats molt aviat per tenir un primer contacte i mantenir el diàleg en el temps.

El concepte de proximitat, es complementa amb el de la transparència. L’ajuntament ha de ser fonament del país net i just, ha de ser el pilar de la gestió transparent, de retre comptes davant dels ciutadans, d’austeritat i d’igualtats d’oportunitats.

Entenem que només amb aquest compromís podem recuperar la credibilitat davant de la ciutadania.

La transparència serà doncs un altre dels eixos fonamentals del nostre govern, i l’aplicarem en cadascuna de les nostres accions. És tal la importància que li donem, que hem creat una regidoria pròpia.

L’edifici de l’ajuntament ja és transparent: es veu des de dins el que passa al carrer. Ara és el moment que des del carrer es vegi el que passa a dins.

El portal de la transparència serà la finestra des d’on els veïns i veïnes podran conèixer com es gestionen els recursos públics. Serà un espai on la gestió política restarà clara davant el ciutadà i on la rendició de comptes serà un element clau.

Cambrils ha de ser una ciutat informada. L’accés a una informació pública de qualitat és un dels objectius del meu govern.

Estem convençuts que els mitjans de comunicació locals tenen un paper clau en la cohesió social. Perquè garanteixen un dret fonamental com és el dret a la informació i perquè són estratègics per la promoció econòmica, social i cultural.

Per això, apostem per la reobertura de Ràdio Cambrils. Tot i la situació econòmica actual, aprofitarem les facilitats que ens ofereix avui la tecnologia.

Us he dit que vull ser l’alcaldessa de la proximitat i de la transparència, però sobretot vull ser l’alcaldessa del diàleg.

Diàleg amb un dels pilars fonamentals de l’ajuntament com són les persones que hi treballen.

Diàleg perquè hem de tornar a ser capaços que la relació laboral sigui, a més, una relació humana.

Diàleg perquè hem de tornar a estendre els ponts que  permetin que la relació entre els treballadors i els seus polítics sigui de respecte mutu.

Diàleg perquè aquesta confiança s’ha de treballar en un nou entorn que permeti anar restituint els drets laborals que des del govern Rajoy s'han anat reduint.

Diàleg perquè la Relació de Llocs de Treball situï a cada treballador en aquell lloc que li correspon i es mereix.

Un diàleg amb el poble de Cambrils perquè s’involucri en la presa de decisions polítiques, que afavoreixin al ciutadà, i que no estiguin al servei d’interessos particulars.

 

A Cambrils hi ha gent que pateix els efectes de la crisi, perquè, per molt que el govern del Partit Popular, intenti dir el contrari, la crisi econòmica segueix entre nosaltres.

Em preocupa l’atur i les seves devastadores conseqüències sobre les persones.

Els ajuntaments no podem crear ocupació directament, però si que podem crear les condicions necessàries per afavorir-ne la creació.

Per això, un dels principals eixos del programa de govern serà la creació d’un Consell per ampliar l’oferta de formació ocupacional i crear les condicions per generar llocs de treball.

Cal una estratègia econòmica per Cambrils a mig termini.

Un pla econòmic i de desplegament industrial que faciliti la relació empresarial amb el turisme i el sector de serveis, sense deixar d’impulsar també els sectors primaris.

Així doncs, per una banda, impulsarem totes aquelles accions que estimulin el teixit productiu de Cambrils i per una altra, mantindrem la fiscalitat del municipi sota l’indicador de l’IPC de Catalunya.

El turisme és un dels sectors estratègics de la nostra ciutat. Les platges són una imatge que ens caracteritza i per això cal millorar-ne la neteja i les seves condicions.

L’allargament de la temporada turística; l’impuls al turisme gastronòmic, esportiu, cultural i de congressos i el fet de captar nous mercats turístics internacionals,  són algunes de les tasques pendents. Això ens ajudarà a complementar l’oferta de sol i platja.

Cambrils ha de fer una aposta per l’educació. Cambrils ha de ser una ciutat educadora, en MAJÚSCULES.

El desplegament del Projecte Educatiu de Ciutat ens permetrà construir una ciutat amable i compromesa amb l’educació, que aposta per la formació al llarg de la vida i una ciutat pensada per als infants i des dels infants.

Ni Cambrils, ni els cambrilencs ens podem quedar al marge del futur esperançador que ha iniciat el nostre país. Som davant de decisions tan importants que nosaltres també n'hem de ser protagonistes i en volem ser protagonistes.

El meu compromís amb el país és total i faré tot el que estigui a les meves mans per ajudar a aconseguir la realitat política per la que tanta gent estem lluitant.

Estic per la independència, molts dels que sou aquí esteu també per la independència i per això m’heu fet costat. No us decebré.

 

I respectant democràticament totes les sensibilitats, proposaré que Cambrils sigui municipi per la independència.

He d'agrair als socis de Govern les facilitats i la predisposició que hem trobat per aconseguir el pacte de govern.

Pactar no és fàcil, com us podeu imaginar.

Les nostres discrepàncies, que n'hi ha, la nostra manera diferent de veure les coses, que hi són, la nostra particular i personal manera de ser,no han impedit que ens poguéssim posar d'acord.

La voluntat de servei a Cambrils ens ho ha afavorit.

Gràcies a tots els que heu treballat perquè aquest pacte sigui avui una realitat.

Als partits que estareu a l’oposició vull dir-vos lo següent:

Amb alguns de vosaltres, Partit Popular i Ciutadans, les diferències polítiques són molt importants, ja ho sabem. Però el nostre compromís serà el respecte i la consideració a totes les opinions, per oposades que siguin a nosaltres.

Nou Moviment Ciutadà, Oliver, Cinta, Santi, Imma, us he de dir que tenim molts punts en comú, proximitat i més d'una coincidència, i això, ho hem d'explotar. Però les necessitats i el moment polític que estem passant demana avui centralitat política i institucional, bones relacions fora de Cambrils i referències nacionals que el vostre grup, avui per avui, no ens pot donar.

Assemblea de Cambrils, Ivan, tenim moltes idees i aspiracions que podem compartir,  ens uneixen molts objectius. Potser ens separen les formes, la manera de plantejar-ho, però podem aspirar a ser bons companys de viatge en aquesta legislatura.

Concreto, companys de l’oposició, us he de dir que us tindré, que us tindrem en compte.

Les vostres propostes no cauran en sac buit. Si són bones per Cambrils, per quin motiu no les hem d'aprofitar?

Govern i oposició tenim el mateix objectiu: fer de Cambrils una ciutat pròspera i atractiva per a viure.

Vull ser l’alcaldessa del seny, del cor  i de la humanitat.

Seny per governar Cambrils amb fermesa i amb clara convicció que la nostra ciutat ha de ser la ciutat referent al territori, en serveis i en qualitat de vida.

El seny necessari per prendre decisions en l’àmbit econòmic que permetin que Cambrils sigui una ciutat atractiva per invertir, per crear ocupació.

El seny per dirigir les finances municipals amb rigor i honestedat .

El seny perquè Cambrils es faci un nom i un lloc en el nou país, sempre al servei de les persones i amb un compromís cap al bé comú.

Les decisions amb seny, però, han d’anar acompanyades del que et diu el cor per poder governar amb humanitat i  humilitat.

Governaré per les persones i amb les persones, pels cambrilencs i les cambrilenques, sense distinció. Seré l’alcaldessa de tots i amb tots vosaltres construirem el Cambrils que tant ens estimem.

Vull acabar amb un vers de Maria Mercè Marçal

“ A l’atzar agraeixo tres dons: haver nascut dona,

de classe baixa i nació oprimida.

I el tèrbol atzur de ser tres voltes rebel”

 

Moltes gràcies a tots.

Visca Cambrils i Visca Catalunya.

Comparteix
Ajuntament de Cambrils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet