Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
Cambrils recorda al Cardenal Vidal i Barraquer
Cambrils recorda al Cardenal Vidal i Barraquer
Cambrils recorda al Cardenal Vidal i Barraquer
Cambrils recorda al Cardenal Vidal i Barraquer
Esteu aquí: Inici / Any Cardenal Vidal i Barraquer / Programa d'actes / Programa d'actes Any Cardenal Vidal i Barraquer

Programa d'actes Any Cardenal Vidal i Barraquer

El diumenge 29 d'abril, a les 19:00 hores, concert a l’Església de Sant Joan Baptista de Reus. L'Eschola Cantorum de la Selva del Camp interpretarà l'obra EL CARDENAL PROSCRIT, de Mn. Muntanyola i Mn. Miserachs.

El dijous 3 de maig, a les 20:00 hores, a l'església de Sant Agustí de Tarragona, presentació del llibre VIDAL I BARRAQUER, CARDENAL DE LA PAU de Mn. Muntanyola. La presentació anirà a càrrec de Mn. Manuel M. Fuentes Gasó, canonge i director de l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona mentre que l’acte serà conduït pel Sr. Carles Baches, president dels Gogistes Tarragonins.

Organitza: Gogistes Tarragonins.

El dimarts 15 de maig, a les 20:30 hores al Centre Cultural de Cambrils, presentació de la reedició del llibre de Mn. Muntanyola VIDAL I BARRAQUER, CARDENAL DE LA PAU. L'acte anirà a càrrec de Mn. Armand Puig Tarrech, Rector de l'Ateneu Universitari Sant Pacià. També intervindrà llegint unes paraules de l'editor d' Edicions  de l'Abadia de Montserrat, Pare Josep Massot, l'exconseller de la Generalitat de Catalunya Joan M. Pujals.

Organitza: Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer

El divendres 25 de maig, a les 21:00 hores, a l'església parroquial de Sant Andreu de la Selva del Camp, en homenatge a Mn Ramon Muntanyola, en el centenari del seu naixement, i al Cardenal Vidal i Barraquer, enguany que en fa 150 del naixement i 75 que va morir, exiliat, a Suïssa. Concert a càrrec de la coral Schola Cantorum (director, Joan M. Vilalta Masdeu - organista, Miquel Massana Cogul).

El diumenge 27 de maig, a les 18:00 hores, a l'església de Sant Joan de Reus, presentació de la reedició del llibre de Mn. Muntanyola VIDAL I BARRAQUER, CARDENAL DE LA PAU. L'acte anirà a càrrec del Sr. Joan M. Pujals Vallvé, exconseller de la Generalitat de Catalunya.

El dijous 7 de juny, a les 19:30 hores, a l'auditori de la Diputació de Tarragona (c/ Pere Martell, 2, Tarragona), presentació del documental HEREUS d'UN CARDENAL PROSCRIT, dirigit per Llúcia Oliva i realitzat per Germen Coll. Entrada lliure amb invitació, que trobareu a l'Auditori Diputació. Sense reserva prèvia, a partir del 4 de juny. Amb reserva prèvia - tel. 977 296 605 - protocol@dipta.cat-, i recollida el dia 7, una hora abans de la projecció.

El dijous, 21 de juny, a les 20:00 hores, a la sala d'actes del Centre Cultural de Cambrils (carrer Sant Plàcid, 18-20), LA SOL·LITUD DE REINVENTAR-SE, conferència de Mn. Manel Fuentes Gasó, director de l'Arxiu Arxidiocesà de l'Arquebisbat de Tarragona.

El divendres, 13 de juliol, a les 20:30 hores, a la Parròquia de Santa Maria del Mar de Salou (carrer de l'Església, 26, Salou), concert en commemoració del 150è aniversari del naixement del cardenal Vidal i Barraquer i del centenari de Mn. Muntanyola, a càrrec del Cor i Orquesra Amics de la Catedral de Tarragona).

El dijous 30 d'agost, al Museu Molí de les Tres Eres de Cambrils, inauguració de l'exposició temporal VERDAGUER SEGRESTAT. L’exposició abraça el període que va de la Segona República a l’inici de la Transició (1931-1977) i presenta com el poeta va ser instrumentalitzat pel franquisme. El govern de Franco, des del primer moment, va presentar Verdaguer com un geni de la nació española, just en el mateix període que Vidal i Barraquer more a l’exil. Es podrà visitar fins el dia 4 de novembre.

El diumenge 2 de setembre, a les 13:00 hores, al Museu Comarcal de la Conca de Barberà de Montblanc (carrer Josa, 6, Montblanc), presentació de la reedició del llibre de Mn. Muntanyola VIDAL I BARRAQUER, CARDENAL DE LA PAU. L'acte anirà a càrrec del Sr. Joan M. Pujals Vallvé, exconseller de la Generalitat de Catalunya.

El dijous 13 de setembre, a les 20:00 hores, a l'Ermita de la Mare de Déu del Camí de Cambrils, Missa commemorativa de la defunció del Cardenal.

El divendres 5 d'octubre, a les 20:00 hores, a la parròquia de Santa Maria de Cambrils, Missa commemorativa del bateig del Cardenal. Presideix Sr. Arquebisbe.

El dimecres 17 d'octubre. a les 17:30 hores, a la sala d'actes del Casal d'Avis de Cambrils, conferència inaugural de l'Aula de la gent gran a càrrec del Dr. Francesc Vidal-Barraquer Mayol, titulada VIDAL I BARRAQUER, LA FAMÍLIA I EL POBLE.

El dilluns 29 d'octubre, a les 20:00 hores, a la Sala d'Actes del Centre Cultural de Cambrils (carrer Sant Plàcid 18-20), conferència de Francesc Roig, VERDAGUER VS VIDAL I BARRAQUER.

El divendres 19 d'octubre, a la sala Àgora de l'Ajuntament de Cambrils, inauguració de l'exposició VIDAL I BARRAQUER, DIÀLEG I COHERÈNCIA.

EL dilluns 21 de gener de 2019, a la Catedral de Tarragona, homenatge diocesà al Cardenal Vidal i Barraquer.

Comparteix
Contacteu amb la Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer: anycardenal2018@cambrils.org

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet